ronde eetkamertafel

Als we het hebben over een eettafel voor thuis, dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden bij de aankoop van een dergelijk artikel. Het is belangrijk om een aantal specifieke zaken te letten. Kijk eerst naar de ruimte die je in je kamer beschikbaar hebt voor een tafel. Anders zou je kunnen eindigen met een veel te grote of een veel te kleine tafel voor jouw ruimte. Als je eenmaal weet wat de maximale maat kan en mag zijn, dan is het belangrijk om te kijken naar een aantal andere zaken die komen kijken bij de aanschaf van een eetkamertafel. Zo sta je bijvoorbeeld voor de keuze om te kiezen voor een rechthoekige of een ronde eetkamertafel. Hier zullen we de voordelen en de nadelen bespreken van elk type ontwerp.

ronde eetkamertafel

Een rechthoekige eetkamertafel

Het probleem met een rechthoekige eetkamertafel is dat hij meestal optisch gezien erg veel ruimte in beslag neemt van de kamer waar die staat. Daarnaast zijn er vier hoeken waaraan mensen zich regelmatig stoten. Ook de cohesie aan tafel met gezelschap is een stuk minder omdat je niet iedereen in je gezichtsveld hebt bij een rechthoekige tafel.

de voordelen van een ronde eetkamertafel

Als je een ronde eetkamertafel vergelijkt met een rechthoekige eetkamertafel waar zijn een aantal voordelen op te noemen. Redenen om te gaan voor een ronde tafel in plaats van een rechthoekige. Ten eerste neemt in ronde tafel optisch gezien een stuk minder ruimte in beslag van de kamer waar hij staat, dit komt omdat hij geen hoeken heeft. Je kamer of woonkamer zal dus een stuk minder vol aan voelen. Daarnaast is er het voordeel van het feit dat de tafel rond is. Dit betekent dat de tafel geen hoeken heeft waarin je per ongeluk kunst stoten. Ook is de cohesie aan tafel met mensen in gezelschap een stuk beter. Dit komt omdat de tafel rond is. Door deze vorm heb je ook contact met iedereen aan tafel. Het natafelen zal dus wat langer duren. Ook is een ronde tafel een stuk prettiger aan het oog dan een rechthoekige tafel, het geeft je woonkamer een dynamische look.