Het mooiste bloemen behang voor in jouw interieur

bloemen behang

Het is de laatste jaren weer mega populair, het bloemen behang. Het geeft een gezellige, warme sfeer aan je woonkamer en heeft een fleurige en moderne uitstraling. Het is niet alleen nu populair. Vroeger rond de jaren 70 was dit behang al populair onder de mensen en nu is het weer helemaal terug. Wil je meer weten over dit behang en hoe je het kunt toevoegen aan jouw interieur? Lees dan verder, want ik geef je in dit artikel een paar tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van bloemen behang.

bloemen behang

Creëer een rustige sfeer in je kamer

Het is belangrijk om een rustige sfeer in je huis te behouden. Doordat het bloemen behang vaak een wat drukkere print heeft een veel kleuren bevat kan het soms voor een onrustige sfeer zorgen. Het is dus van belang dat de rest van je interieur past bij het behang om ervoor te zorgen dat je huis een rustige uitstraling behoud. Als er veel roze, wit, goud en beige voorkomt in het behang is het ook mooi als deze kleuren ook weer terug komen in een aantal meubels of accessoires. Je kunt dit behang dan bijvoorbeeld mooi combineren met roze en beige droogbloemen, een gouden lamp, een wit kleed en een gouden spiegel. Als de woonkamer rust uitstraalt kun je zelf ook beter tot rust komen en dit is erg belangrijk.

Verschillende soorten behang

Je hebt dit bloemenbehang in verschillende soorten. Bij iedere soort behang zijn natuurlijk andere bloemen afgebeeld en ook de grootte van de bloemen verschilt. Je kunt kiezen voor subtiele kleine bloemen of voor bloemen die een groter oppervlak in beslag nemen. Ook in de kwaliteit van het behangpapier zitten verschillen. Ik raad iedereen aan om niet voor het goedkoopste behang te kiezen, omdat dit sneller scheurt en moeilijker vast te plakken is. Vooral als je nog niet veel ervaring hebt met behangen is het goed om voor het wat betere materiaal te kiezen.