Je kleding opbergen met deze tips

Bij veel mensen kan het soms best een zooitje zijn in de slaapkamer. Overal rondslingerende kleding, schoenen en andere spullen. Wil je wat meer rust en overzicht in je huis? Dan is het goed om je kleding eens goed op te bergen. Onderstaande tips helpen je daar een handje bij.

Sluit dozen met kleding niet af

Muffe kleding, daar wordt natuurlijk niemand blij van. Om te voorkomen dat je kleding muf gaat ruiken is het belangrijk dat je ze voorziet van voldoende frisse lucht. Het is dan ook niet handig om je kleding op te bergen in een afgesloten doos. Wil je dat wel doen, maak dan in ieder geval gaten in de deksel of laat de deksel eraf. Een andere manier om mufheid te voorkomen is door je kleding op te  bergen in zakken met een ademende stof.

Ondergoed opbergen

Het opbergen van ondergoed kan best een uitdaging zijn. Het is vaak klein, waardoor het lastig is om alles netjes op te ruimen. Het is handig om hier bakken voor te gebruiken, waarin je al je boxers, strings, sokken en panty’s opbergt (wel apart van elkaar natuurlijk). Voor BH’s geldt dat je deze het beste neer kunt leggen. Daardoor blijft de vorm ervan goed behouden en rekken de bandjes niet uit. Op die manier zijn je BH’s netjes opgeborgen en vind je voortaan geen rondslingerende sexy BH’s van Christine le Duc meer in je slaapkamer!

Jassen

Als je niet uitkijkt, hangen er voor je het weet een stuk of 10 jassen in de gang. Niet erg netjes, en bovendien ook niet overzichtelijk voor jezelf. Het is goed om slechts één of twee jassen per gezinslid aan de kapstok te hangen. Andere jassen, die je minder vaak draagt, kun je bijvoorbeeld in de gangkast hangen zodat de gang wat netter oogt.