Het uitzoeken van een nieuwe vloer voor in huis is een zeer tijdrovend proces. Want er zijn zoveel verschillende vloeren te verkrijgen. Een vloer die vandaag de dag zeer populair is, is de pvc vloer. Deze vloer is in houtlook of steenlook te verkrijgen, maar ook in tegel variant of met een visgraat motief. En dat in verschillende tinten, zowel licht als donker. U kunt met een pvc vloer de perfecte woonsfeer creëren. Maar als u een pvc vloer laat aanbrengen, wanneer kunt u dan de meubels op de pvc vloer zetten? Wij geven u alle ins- en outs over pvc vloeren. Lees snel verder.

Voordelen van een pvc vloer

PVC vloeren zijn niet voor niets zo populair. Naast dat ze relatief goedkoop zijn, biedt een pvc vloer u nog veel meer aantrekkelijke voordelen. Deze pluspunten zijn:

  • Het materiaal is zeer soepel en goed verwerkbaar
  • Pvc vloeren zijn niet te onderscheiden van echt hout of natuursteen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geluiddempend
  • Water- en vochtbestendig
  • Sterk en krasbestendig
  • Zacht en comfortabel om op te lopen

Genoeg redenen dus om een pvc vloer aan te schaffen. Maar nu wilt u vast nog weten wanneer u meubels op een pvc vloer kunt zetten. Want als u dit te vroeg doet, kunt u de vloer beschadigen. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Laat u adviseren over wanneer meubels op een pvc vloer zetten

Een pvc vloer moet harden voordat u er meubels op kunt zetten. Hoe lang dit precies duurt, kunt u het best navragen aan de specialisten die uw pvc vloer leggen. Zij weten precies wanneer meubels op een pvc vloer zetten geschikt is. Zo kunt u lang van uw pvc vloeren genieten.

Meer woningtips?

Wanneer u meubels op uw pvc vloer kunt zetten, hangt dus af van de manier waarop de vloer gelegd is. Vraag dit altijd even na. Wilt u meer woningtips lezen? Klik dan hier.