Waarom kiezen voor een rolgordijn of een vouwgordijn?

Nieuwe raambekleding is voor veel mensen heel erg lastig om uit te zoeken. Raambekleding bepaalt natuurlijk voor een groot deel de sfeer in je huis en is daarom van groot belang. Naast de keuze voor kleur en stijl is ook het soort gordijn iets wat je moet uitzoeken. Kies je bijvoorbeeld voor hang gordijnen en handig horren op maat bestellen of ligt je voorkeur bij een rol- of vouwgordijn zoals bijvoorbeeld de Duette Shades producten? In deze blog bespreken we de verschillende opties die je zou kunnen overwegen voor een sfeervolle nieuwe inrichting van je huis.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn van alle tijden en passen eigenlijk op bijna elke plek in huis. Ze zijn daarom erg praktisch. Rolgordijnen zijn ook vaak makkelijk in veel verschillende maten te verkrijgen en hoeven daarom ook zeker niet duur te zijn, neem bijvoorbeeld Duette Shades producten. Zo kun je snel je interieur een make-over geven zonder een enorm budget kwijt te zijn. Een nadeel van een rolgordijn is dat het niet helemaal perfect aansluit op het raam, waardoor bijvoorbeeld vliegjes of andere insecten vrij spel hebben. Vooral in de zomer is dit natuurlijk vervelend en het is daarom slim om iets voor het raam te hebben. Je kunt bijvoorbeeld handig horren op maat bestellen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn er in vele verschillende soorten, neem bijvoorbeeld de Duette Shades producten. Vouwgordijnen worden vaak als iets sfeervoller gezien dan rolgordijnen en zijn daarom beter voor knusse kamers als de woonkamer bijvoorbeeld. Ook bij vouwgordijnen is het fijn om iets voor het raam te hebben, zodat je het raam open kunt laten staan als het gordijn dicht is. Op veel plekken kun je handig horren op maat bestellen, waardoor insecten niet in je kamer komen. Als je voor een vouwgordijn kiest is het verstandig om de verschillende prijzen van winkels goed te vergelijken want deze kunnen per product en winkel enorm verschillen van elkaar.