Keramisch parket bestellen? Tegels33.nl

Wanneer u keramisch parket wilt gaan bestellen, kunt u het best terecht bij Tegels33.nl. Bij Tegels33 vindt u keramisch parket van de hoogste kwaliteit en dat tegen de laagste prijsgarantie. In de collectie vindt u diverse houtmotieven waaronder: beuken, eiken, kersen en nog veel meer andere soorten. De populairste keramisch parket formaten zijn die met een lengte van 90 cm of 120 centimeter. Verder zijn ze meestal tussen de 15-30 centimeter breed. Verder kunt u het keramisch parket net als houtparket in allerlei patronen leggen (visgraat, halfsteens, wild etc.).

Wat is keramisch parket?

Een synoniem voor keramisch parket is houtlook tegels en zo is het ook het best te omschrijven. Het zijn letterlijk tegels die een hout look hebben. Dit betekent echter niet dat er alleen een simpele print van een houtenparket op de tegel is aangebracht. Op de oppervlakte wordt een voelbare houtstructuur aangebracht. Hierdoor lijkt keramisch parket meer op de hout dan bijvoorbeeld laminaat, wat geen houtstructuur heeft maar glad is.

Waarom keramisch parket?

Hout parket is een natuurproduct, dit houdt in dat het kan gaan vervormen. Het is namelijk zo, als er een hoge luchtvochtigheid is, het hout parket kan gaan opzwellen omdat het hout langzaam vocht opneemt. Dit zorgt er vervolgens voor dat het het hout geen zwelruimte meer heeft en daardoor bol gaat staan. Bij tegels is dit niet het geval. Een ander nadeel van keramisch parket is dat het niet met vloerverwarming kan worden toegepast. Bij een tegelvloer is dit uiteraard wel mogelijk.